Cita pieredze virtuvē. Pēc paša pieredzes - kaut kas jau beigās no tā visa "aizķerās".
Ātri griežam zaļumus.
Taisam ideālu ledu.
Lai iegūtu kristāldzidru ledu mājas apstākļos ir jālieto vārīts ūdens.
Ērts veids ka pārsist olu. Esat mēģinājuši to darīt pret līdzenu virsmu? Pielietojot pareizo spēku, ola pārplīsīs stipri labāk, kā pret bļodas malu.
Lai viegli "izmakšķerētu" ēdienā iebirušu čaumalu, izmantojiet ūdenī samitrinātu roku.
Jūs labi atceraties, cik ilgi jāvāra ola, lai iegūtu vēlamo tās mīkstumu? Kā to saprast, piemēram, no bērna? Lūk palīgs.
Šo zin daudzi. Putas neies pāri, ja katliņam pārliek pāri koka karoti. Ja kas, to var izdarīt arī iepriekš.
Nolobam olu zibens āri.
Ielejiet glāzē nedaudz auksta ūdens. Iemetiet tajā tikko vārītu olu. Viena kustība ar roku, un ola būs notīrīta. Varēsiet izbrinīt ar šo "triku" mājiniekus. Bērni noteikti būs sajūsmā.
Olu būs viegli attīrīt arī, ja vārāmajam ūdenim pievienosiet karoti dzeramās sodas.
Tīram mango.
Šādi, izmantojot glāzi, var tīrīt arī, piemēram, kivi.
Kādreiz, zemenēm lapiņas sēž dikti cieši, bez mīkstuma gabala nenoplūkt.
Banāni saglabāsies ilgāk svaigi, nekļūs melni, ja ķekara pamatni ievīstīt celofānā.
Kartupeļi neizdīgs, ja tos glabajot, pievienot tiem pāris ābolus.
Ātri sagriezt ķiršu tomātiņus.
Veids, kā ātri sagriezt arbūzu.
Omletes viltībiņa.
Omlete vai olas "mikslis" ātrāk gatavosies, un būs ar neparasti maigāku, miltaināku garšu, ja tai pievieno nedaudz kartupeļu miltu.
Veidi kā atdalīt dzeltenumu.
Var arī šādi.
Olu svaigums.
Ola pa kreisi ir pavisam svaiga. Pa vidu ola ir, apmēram, nedēļu veca. Olai pa labi ir, apmēram, trīs nedēļas. Ja ola nenolaizas ūdens trauka dibenā, bet turas pa vidu, tas nozīmē, ka tai ir vairāk par mēnesi. Jūs tādu lietosiet? Tiešām? Ola, kura uzpeld, saprotams, ir pagalam.
Neparasts aizvietotājs ledum.
Ideāla tostermaize.
Cepjot tostermaizes, pamēģiniet ievietot divus gabaliņus blakus. Viena puse sanāks kraukšķīga, otra puse viegli smērēsies.
Lai labi garšo!